Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

velikonoční kuřátka,nebo indiány

0.0
velikonoční kuřátka,nebo indiány

Potřebné ingredience

350gcukr krupici,90g bílky,marmeládu,90g voda,půl lžičky kyselina citronová,piškoty, fondán

Postup přípravy

kyselinu citrónovou krystalky (asi půl lžičky) rozmícháme ve vodě,já dávám do půl štamprle vody.
cukr krupici 350g větší část (2/3)rozmícháme s 90g vody a dáme vařit,až začne vařit začnem šlehat 90g bílků,se zbylou(1/3)menší částí cukru,já dávám cukr až jsou bílka v také bílé pěně-beránci,šleháme do hustého sněhu,musíme ale mezitím kontrolovat svařený cukr -rozvar,aby se moc nerozvařil,rozvar musí být hustý a táhlý,když dáte polévkovou lžíci a zkusíte jestli dělá krásný pramínek(,nebo kouskem drátku s očkem a když ponoříte očko do rozvaru a do očka fouknete měl by dělat krásný řetízek)nevím jak líp poradit.
až je rozvar hotový nalijeme do něho při nízkých otáčkách šlehače rozvar (já zalevám na dvakrát) a vyšleháme můžeme přidat dvě lžičky husté marmelády neměla by v ní být voda ,a šleháme do vychládnutí a před došleháním dáme dvě lžičky kyseliny.stříkáme na piškoty sáškem s hladkou trubičkou dva kopečky .dáme do lednice mezitím si připravíme fondán rozmíchaný v troše vody (opravdu jen kapky)a rozehřejeme neměl by pálit je lepší pro nezkušené si ho rozehřít ve vodní lázni přidáme žluté barvivo, a potáhneme kuřátka a pak po ztuhnutí na něm uděláme čokoládou oči a máslovým krémem ,nebo i tímto bílkovým,obarveným na růžovo hřebínek a čumáček.necháme ztuhnout!!!
Sníh na kuřátka musí být hodně hustý,!!!!!!!jinak budou kuřátka padat.!!!!!stohoto receptu dělám i indiány potáhlé čokoládou a náplň do kornoutků.
kdo je zvyklý a je hodně hustý sníh vyšlehaný ve vodní páře může dát i ten.!
Fondán kupuji v makru mají tam 1kg balení,jinak se myslím dá objednat i přes net,ale nevím jaké balení!!!
nevím kolik je stehoto receptu kusů,já dělám tenhle třeba na indiány a pak když už je nakonci řidší a nejdou stříkat tak dodělávám na kornoutky,kuřátka na fotce jsou dělané taky z tehoto receptu ale byly naplněny i ty kornoutky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Halina80 6. 4. 2012, 19:01
:´( (wash)
mamcamartinka 10. 2. 2011, 20:57
Tak tato kuřátka mi jednou udělala teta, když jsem byla malá. Od té doby jsem je nikde neviděla. Takže mám radost, že jsem natrefila na receptík. Děkuji. Ráda bych se je pokusila pro děti taky nějak vytvořit, ale bojím se, že nebudou držet. Potřebovala bych k tomu Váš um. Jste šikovná, kuřátka jsou nádherná :-)
snecka 26. 10. 2010, 12:51
(Y)nádhera, ale přenechám tem šikovnějším, u nás byto asi letělo do koše :-D ,-)
Ilonáček 27. 4. 2010, 10:45
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie